Svensk startup revolutionerar talangrekrytering och locationsuthyrning inom underhållningsindustrin

Svensk startup revolutionerar talangrekrytering och locationsuthyrning inom underhållningsindustrin

Acasting.se har på bara sex månader vuxit till en av de ledande aktörerna inom digital talangrekrytering och uthyrning av inspelningsplatser. Med över 18 000 medlemmar och en banbrytande AI-driven plattform har företaget snabbt nått breakeven, vilket vittnar om marknadens stora behov av deras tjänster.

AI som förändrar rekryteringsprocessen

Acastings unika styrka ligger i dess användning av AI-teknologi för att effektivisera talangrekryteringen inom film- och TV-industrin. Plattformens AI-system optimerar användarprofiler och matchar talanger med jobb i realtid, vilket både snabbar upp och förenklar processen för produktionsbolag och skådespelare.

– Vår plattform använder AI för att matcha talanger med jobb och optimera användarprofiler i realtid. Detta effektiviserar rekryteringsprocessen för både talanger och produktionsbolag, säger Henrik Duong, VD för Acasting.

Kostnadsfri statistsökning – en ny standard

En av Acastings mest uppmärksammade funktioner är möjligheten för användare att söka statistjobb utan kostnad. Detta initiativ har tagits emot väl inom branschen, särskilt eftersom statisters låga arvoden ofta kombineras med höga avgifter för att ens kunna söka jobb.

– Statister är en vital del av många produktioner, men arvodena är ofta låga. Genom att ta bort avgifterna öppnar vi dörren för fler att ta sina första steg i branschen, oavsett ekonomisk bakgrund, förklarar Duong.

Initiativet har lett till ökad mångfald bland sökande och gett produktionsbolag tillgång till en större och bredare talangpool.

👉 Läs hela artikeln här


Casting made easy

Bli medlem

© Acasting. All rights reserved.