Acasting logo

Intervju med Farida Reda

Intervju med Farida Reda

Berätta om dig själv och varför du gillar skådespelaryrket.

Jag heter Farida Reda och är 21 år gammal från Stockholm, jag har i hela mitt liv fascinerats av teater och att kunna spela någon helt annan på så övertygande sätt och när jag var 14 år så fick jag prova det för första gången. Jag som annars alltid hade varit så tillbakadragen kände att jag hade hittat hem, jag behöver inte vara blyg resten av livet, det finns ju oändligt många karaktärer att spela.

Därefter började jag på en teaterkurs på Calle Flygare, började på gymnasiet där jag läste film & TV och har jobbat som skådespelare emellanåt så fort jag får chansen, jag har spelat i musikvideo, kortfilm, reklam - allt möjligt! Och det har varit lika kul varje gång! Skådespeleriet var det som tog mig ur min comfort zone till att hitta vem jag faktiskt är. Genom att få spela som andra karaktärer har jag tagit till mig de personlighetsdrag jag ser upp till och kunnat hitta dem i mig själv, det är någonting som jag är så tacksam för. Sen har jag även fått träffa så mycket människor som är så duktiga på vad de gör, som verkligen ger mig hopp om att det finns en framtid där man kan göra det man älskar och kunna ha det som yrke.

Vad är det roligaste uppdraget du gjort inom skådespeleri?

Det är mycket som jag tyckt varit väldigt roligt men det som toppar allt skulle vara när jag i mars fick åka till Amsterdam för att spela in en konstfilm. Jag spelade samma karaktär som jag spelat i en tidigare kortfilm som spelades in i januari i år, men den här filmen var mer experimentell och jag fick jobba mycket med improvisation vilket jag tycker är väldigt roligt. Vi hade mycket rökmaskiner och det byggdes upp från grunden. Att få vara på set i ett annat land var en så lärorik upplevelse, jag fick träffa många etablerade människor inom branschen som lärde mig massor.

Vad tycker du om Acasting?

Jag tycker att det är en bra och lättillgänglig tjänst, för att vara så ny har den definitivt etablerat sig bra bland filmskapare och skådespelare.

Vad tycker du om digitala plattformar som Acasting för att hitta roller eller att bli upptäckt?

Jag tycker det är jättebra! Det ger alla en chans att få en fot in i en värld som annars kan uppfattas som väldigt långt bort och svår att nå. Det finns så många kreativa människor som inte vet vart de ska börja men de har stora drömmar och såna här plattformar är en så bra möjlighet att komma ett steg närmre en karriär.

Har du landat något jobb eller blivit erbjuden uppdrag via acasting? Och hur har de funkat såhär kort efter lansering?

Jag har inte blivit erbjuden något jobb (än) men jag har kommit i kontakt med castare absolut, man får mail även om rollsättare har markerat en som intressant vilket jag tycker är kul att se, det är inget jag märkt på någon annan plattform.

Vad hoppas du att acasting kan bidra med för framåt?

Jag hoppas att acasting fortsätter att utvecklas, det hade till exempel varit kul att se vilka som besökt ens cv, sen hoppas jag även att acasting kommer kunna erbjuda headshot-seassions eller event där man kan nätverka efter ett tag på marknaden.

Spana in Faridas profil acasting 🌐✨


Casting made easy

Bli medlem

© Acasting. All rights reserved.